Dohányzásleszoktatást támogató programok

Dohányzásellenes program, Cselekvési terv | Dohányzás Fókuszpont

Támogatjuk a leszokásban, kísérjük a dohányzás abbahagyásában vezető úton.

dohányzásellenes program

A program mindenki számára igénybe vehető és ingyenes! Csoportos jellege miatt a csoportvezető csak moderátor szerepet tölt be, a csoport tagjai aktívan részt vesznek az üléseken heti egy alkalommal, egymást követő 6 héten és megosztják tapasztalataikat, élményeiket a dohányzással, ill.

Dohányzásellenes program

A csoportos tanácsadás lényege, hogy mint csoportos terápia dohányzásellenes program. A csoportba elszánt, motivált csapattagok jelentkeznek egyazon problémával, legyen szó nőről, férfiról, sőt akár állapotos kismamáról.

  • 3 hónap telt el a dohányzás óta
  • Akik úgy néznek ki mint a dohányzás

Stratégiákat tanulnak meg, gyakorolnak be az egyes helyzeti szituációk kezelésére, melyet eddig egy cigaretta rágyújtásával gondoltak megoldani. Dohányzás leszokás támogatás tematikája: A program lényege, hogy felismerjük a leszokás nehézségeit, természetesen segítsünk felkészülni ezekre a nehézségekre és megoldásokat találni mielőtt felléphetnének. A program legfontosabb része, hogy a páciens elhatározza le szeretne szokni a dohányzásról.

Programdoboz tartalma és sokminden más "Nem lehet elég korán elkezdeni" A szakemberek véleménye szerint attól az életkortól lehet és kell szervezett és hatásos dohányzás prevenciós tevékenységet végezni, amikor a dohányzásra ösztönző, negatív hatások már érik a gyermeket, befolyásolják dohányzásellenes program és későbbi egészségmagatartását. A program több mint óvodában valósul meg. További csatlakozást is örömmel fogadunk, kérdéseikre szívesen válaszolunk. Ez az egyedülálló program speciális prevenciós nevelési feladatot vállal fel a korai életszakaszban. Fő célkitűzése az óvodáskorú gyermekek egészségének védelme.

Senkit nem lehet leszoktatni csak támogatni lehet. Leszokáshoz vezető célok megbeszélése.

Szövetségi dohányzásellenes program

A célkitűzés az eredményesség szempontjából azért fontos, hogy a nehéz pillanatokban is felelevenítse a dohányzásellenes program miért is szeretné végig csinálni a programot.

Résztvevő egyén dohányzási szokásainak megismerése, stratégiák kidolgozása, alkalmazása.

Minden páciensnek egyéni dohányzási szokásai vannak. Fontoshogy ezt ezt megfigyelje, felismerje és ennek megfelelő stratégiákat alkalmazzon.

  • A tüdővel való dohányzás betegségei
  • Csak szeretnék leszokni a dohányzásról

Így eredményesebb a leszokás. Egyéni nehézségek megbeszélése Ha felismerte a páciens a nehézségeket, de nem tud tenni ellene a foglalkozást vezető feladata, hogy rávezesse illetve segítsen példákkal megoldani a felmerülő problémákat.

Dohányzásleszoktatást támogató programok

Jelentkezhetnek,változó kinél milyen intenzitással. Tudatosan fel lehet készülni akár a testi akár a szellemi tünetekre.

dohányzásellenes program

A visszaesés megelőzése és kezelése. A foglalkozások interaktív formában zajlanak, mindenki aktívan vehet részt, hozzászólhat, kérdéseket tehet fel a témával kapcsolatban.

dohányzásellenes program

Facebook oldalunkon a programok részleteit, és az indulási időpontokat is megtalálják.