fb Megosztás
Belépés
 
Játék információ
 
    Tartalom
 • Építkezés
  • Építési / bontási költség
  • Gyárak / Boltok
 • Birtokok
  • Birtok tulajdonságok
  • Birtok foglalás
  • Birtok eladás
  • Birtok kiárusítás
  • Szavazás
  • Megosztás
 • Járművek
  • Útvonal tervezés
   Építkezés

Az építéshez csak annyit kell tenned, hogy a jobb alsó saropban kiválasztod, hogy mit szeretnél építeni, aztán oda kattintasz a talajon ahová építeni szeretnél. Ne feledd, hogy építéskor és bontáskor mindíg attól függ, hogy hová építesz, hogy a talaj szintjén melyik négyzetre mutat az egered. Az új elemek e fölé a négyzet fölé kerülnek a térben. Ha följebb viszed az egeret, akkor az új elemek mögébb kerülnek, ha lejjebb, akkor bedig előrébb.
Először csak az elemek körvonalai jelennek meg. Miután az elemek színesek lettek, már mások is látni fogják amit építettél. Előfordulhat, hogy 5-10 másodpercet várni kell, mielőtt máshol is megjelenne.
Egyes elemeket csak saját birtokodra építhetsz, vagy ki kell fejlesztened előbb.

    Építési / bontási költség
 
 • - A szabad területekre (fehér) bárki építkezhet, és bárki le is bonthatja. Az építés és a bontás ára az építendő vagy lebontandó elem ára.
 • - A saját területedről való bontásnál visszakapod a lebontott elem árát.
 • - Mások területére nem építhetsz, csak házat, ha megengedik.
 • - A mások által épített házak árát nem kapod meg bontásnál. ( Erre a multizás megelőzésére van szükség )
 • - A közös területekre (kék) szintén bárki építhet, de ezeket a területeket, nem lehet megvenni
 
    Gyárak / Boltok
 
 • - Egy birtokra csak egy boltot vagy egy gyárat építhetsz.
 • - Gyárat csak a saját birtokodra építhetsz, de boltot akár szabad területre is.
 • - Egy birtok határára nem építhetsz gyárat és boltot sem.
 
   Birtokok
 
    Birtok tulajdonságok
 

Minden birtok fölött megtalálható egy kis rombusz alakú gomb, a neve és a koordinátái. Ha a kis rombuszra viszed az egeret, a birtok területe kiemelődik. Ha rákattintasz. megjelennek a birtok tulajdonságai.
A saját birtokaid nevét átállíthatod, és bejelölheted, hogy mások építhetnek-e házat a birtokodon.

 
    Birtok foglalás
 

Szabad területek birtoktulajdonságainál megjelenik a Megvásárlás gomb amivel megveheted a birtokot. Minden új birtok vásrlásakor ki kell fizetned a meglévő birtokaid alap árnak felét. ( Erre azért van szükség, hogy ne szaporodjanak el túl könnyen a foglalt birtokok, és ne legyen tömeges költözködés. )

 
    Birtok eladás
 

Mások birtokát egyelőre még nem tudod megvásárolni, így a sajátodat sem tudod tetszőleges összegért eladni...

 
    Birtok kiárusítás
 

A saját birtokod tulajdonságainál lévő kiárusítás gombra kattintva eladhatod a birtokodat alap áron ( $ 3000 ), de csak akkor, ha már legalább két birtokkal rendelkezel.

 
    Szavazás
 

A birtokok fölött egy kis háromszög alakú nyíl gombbal tudsz szavazni a birtokra. Ezzel növelheted a birtok és a birtok tulajdonosának pontjait, valamint minden szavazatért $ 50-t kap a birtok tulajdonosa.
Egy számítógépről vagy IP címről naponta csak egyszer lehet szavazni egy birtokra. A szavazáshoz nem szükséges regisztráció.

    Megosztás
 

A birtok tulajdonságainál található a birtok linkje, amit egy fórumra vagy levélbe bemásolva egy olyan link jön létre, amire rákattintva megjelenik az oldal és a birtokod. Minden látogatóért $ 50-t kapsz, ahogy minden szavazatért is. Így lehet könnyen szavazatokat szerezni.
A link mellett található egy Facebook megosztás gomb is, amivel a linket könnyen megoszthatod facebookon, ha van facebook regisztrációd.

   Jármüvek

Járművet csak a saját birtokodon lévő útra építhetsz, de akár mások birtokára is eljuthatsz vele. br /> A járművedet csak te törölheted, ami nem kerül semmibe, de nem is kapod vissza az árát.

    Útvonal tervezés
 

Egy járműre kattintva az építő panelt leváltja a jármű tulajdonságainak panelje, és építő módról útvonaltervező üzemmódra kapcsol a játék. A jármú melletti útra kattintva nyilak jelennek meg. Ezen az útvonalon fog haladni a járműved, ha elindítod. Minden kattintással újabb csomópontot adhatsz az útvonalhoz. Ha mégegyszer ugyan oda kattintasz, azzal törlöd az előző csomópontot. A járművek mindig a jobb oldalon haladnak. Ha a járművednek egy teljes kört adsz meg és a kiindulópontra kattintasz, akkor az útvonal lezárul. Bármikor megadhatsz új útvonalat a járművednek.

 
   Növény termesztés
 
    Ültetés
 

Növényeket ugyan úgy tudsz ültetni mint bármilyen építőelemet elhelyezni. Egyes növények haszonnövénynek számítanak, és előbb ki kell fejlesztened a termesztésüket. Némelyik növényt ( pl: dinnye ) csak a saját birtokodra ültethetsz. ( Erre a 'multizás' megelőzésére van szükség )

 
    Betakarítás

A haszonnövények ültetés után nőni kezdenek, és egy kis folyamatjelző csík mutatja, hogy mennyi idő van még hátra, amíg teljesen megnő. Ha megnőtt, azt egy kis pipa jelzi, és akkor a növény közepére kattintva, vagy ugyan úgy mint a bontásnál, betakaríthatod a termést, amiért több pénzt kapsz mint amennyiért ültetted. Ha korábban szeded le, akkor ugyan annyit ér, vagy ugyanannyiba kerül, mint amenyiért ültetted. Mások birtokáról nem szedheted le a termést, csak a sajátodról, és a szabad területekről.

 
   Hús és tojás termelés
 
    Termelés és fogyasztás
 

Minden gyár olyan gyorsan tud termelni, amennyi neki szükséges fajta állat van azon a birtokon, amelyiken a gyár is van. A maximális termelés 10x-es, de több állatot is tehetsz a birtokra. ( A maximlis termelést később 15x-re is növelheted )
A boltok hasonlóan működnek, csak itt a házak számától függ, hogy mennyi a fogyasztás. A maximális fogyasztás 50x-es.
Ahhoz, hogy a termelést ki tudd használni, járművekre van szükséged. Amikor kijelölsz egy járművet, megjelenik, a gyárak termelése, és hogy ebből mennyi foglalt. A lefoglalt állatokat nem lehet törölni, és a gyárat sem, amiben van foglalt termelés. A boltok ugyan így működnek a fogyasztás esetében.

 
    Szállítás

Ha egy jármű útvonalában van egy gyár melletti csomópont, akkor az lila színnel lesz jelölve, és további információk jelennek meg a gyárral kapcsolatban. A plusz-minusz gombokkal megadhatod, hogy hányszoros termelést szeretnél lefoglalni a járműved számára. Több gyárból és több boltba is szállíthatsz egyszerre. Minél hosszabb az út annál többet tud termelni a gyár egy körben, és minél rövidebb, annál több kört tud megtenni a jármű adott idő alatt, így az út hossza nincs hatással a bevételre hosszú távon. A bolt melletti csomóponton megjelenik, hogy egy körben mennyi árúhoz elegendő fogyasztás jön létre, adott termelés mellett.

Ha a bolt fölött a $×2 felirat jelenik meg, akkor 2x-es bevételhez juthatsz, ha abba a boltba szállítasz. ( Minden bolt ilyen, ami egy másik játékos birtokán van, ezért érdemes összejátszani, és házakat építeni mások birtokain. )

A tojásüzem 10 másodpercenként termel egy tojást, a húsüzem csak 20 másodpercenként termel egy malachúst.
A tojás darabjáért ¢ 1-t kapsz, míg a malachúsért ¢ 3-t.   ( ¢ 100-ért kapsz $ 1-t, amit automatikusan átvált a játék )
A tojásszállító maximum 36 db tojást szállít, a hús szállítón maximum 16 malachús fér el.
Ezekből következik, hogy a tojásszállító rövidebb, a hússzállító hosszabb útvonalakhoz való.

 
   Irányítás - gombok

A térképen a nyíl gombokkal és a szóközzel tudsz navigálni, és ha a térkép szélére viszed az egeret, vagy ha a kis térképre kattintasz.
A jobb felső saropban ki tudod választani a birtokaidat és azonnal oda tudsz ugrani. Tetszőleges koordinátákat is beírhatsz. ( pl: [ 0:0 ] )

Gombok:

- plusz / minusz - Nagyítás

- csillag - Alap nagyítás

- Ctrl (lenyomva) - Bontás mód

- Szóköz (lenyomva) - Térkép mozgatása

 
  Társalgó - Fórum
 
    Szabályzat

Tilos az oldalon:
- Káromkodni,
- Más oldalt, saját oldalt, játékot, vagy szexuális tartalmú oldalt hirdetni!
- A fórumban egy szavas, értelmetlen, csak szmájliból álló üzeneteket írni,
- Mást, az oldal adminisztrátorát, és moderátorait sértegetni,
- NAGY betűkkel írni, mert kiabálásnak számít (pár szót írhatsz naggyal, de csakis kiemelésre használd azt),

Figyelmeztetés:
- Mielőtt kérdeznél valamit, lapozz át pár oldalt, hátha kérdezte azt valaki, és megtalálod rá a választ!

Büntetés:
- Ha valamelyik szabályt megszeged, azért először figyelmeztetés, majd ideiglenes kitiltás jár a fórumról. A kitiltás több nap is lehet. Akik a szabályokat szándékosan, többször is megszegik azokat végérvényesen töröljük.

 
 
Galéria| 
     
 
KockaFarm.hu - Minden jog fenntartva! - Copyright © 2012. - Jogi nyilakozat - Elérhetőség: info@kockafarm.hu